Главная Форум Баннерообмен Регистрация Вход

[ · Новые сообщения · Пользователи сайта · Правила форума · Поиск по форуму · RSS лента · ]     
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: DjAngel, Nephrael  
Devil May Cry Форум » Флудильня » События » День Конституції України!!!!!!!!!
День Конституції України!!!!!!!!!
МистерДиДата: Суббота, 28.Июня.08, 11:55 | Сообщение # 1
Друг Данте


 0
 54±
Статус: Отсутствует
Группа: Начинающий
ICQ:  388030288
Пол:

Награды: 1
Сьогодні - День Конституції України. Українці відзначають 9-ту річницю прийняття Основного Закону країни.

28 червня 1996 року на ранковому засіданні Верховна Рада України ухвалила нову Конституцію України. У другому і третьому читанні було підтримано проект, підготовлений Тимчасовою спеціальною комісією парламенту. У той день депутати не приймали рішення щодо указу Президента України Леоніда Кучми про проведення всеукраїнського референдуму за проектом Конституції України (йшлося про винесення на референдум проекту Конституції, підготовленого Конституційною комісією – авт.).

На пленарному засіданні 28 червня 1996 року тодішній голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що він не ставитиме на голосування пропозиції депутатів про винесення на референдум будь-якого тексту Конституції України чи її положень, оскільки таке рішення суперечить Регламенту і Конституційному договору.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійному залі, усю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали усі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

З Днем Конституції українців привітав Президент України Віктор Ющенко. У своєму привітанні Ющенко згадав про дні Помаранчевої революції, коли рішення незалежного суду проклало конституційний шлях до виходу з кризи. «Громадяни України визнали його справедливість і схилилися перед правосуддям. Українська нація зробила незворотній вибір на користь свободи, демократії і верховенства права», – йдеться у вітанні Президента.

Ющенко висловив переконання, що сьогодні Україні потрібно подолати розрив між конституційними нормами і реаліями життя мільйонів її громадян.

«Влада бачить своїм завданням утвердження в Україні європейських політичних, соціальних, економічних і гуманітарних стандартів. На їх основі виконання всіх положень Основного Закону в інтересах громадян України стане реальністю», – наголосив Президент.

«У нас є унікальний шанс – реалізувати в нашому житті благородні ідеали людської гідності, справедливості, свободи і демократії, закладені в Конституцію України. Переконаний, що ми його використаємо», – сказав Ющенко.
З днем Конституції України!! це вже я кажу!!!!!!! biggrin














Сообщение отредактировал МистерДи - Суббота, 28.Июня.08, 11:57
 
Devil May Cry Форум » Флудильня » События » День Конституції України!!!!!!!!!
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Copyright © devilmk3.at.ua (ex. DevilNeverCry.com), 2007-2011. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов, а также элементов
дизайна сайта строго запрещено! Материалы данного ресурса предназначены только для ознакомления. Хостинг от uCoz.